Polovina základní části

Sezóna rakouské ligy AFL je v plném proudu a i přes smolný začátek soutěže, a dvě těsné prohry v prodloužení a o jeden score proti Vikings a Giants, se nakonec tým vzchopil a díky sérii tří vítězství v řadě se posunul na pozitivní bilanci 3-2. Do druhé části soutěže vstoupíme už tento víkend klíčovým domácím zápasem proti Danube Dragons, úřadujícím šampionům z posledních dvou let, v duelu který napoví o rozložení a postavení celků před pomalu se blížícím play-off.

Náš tým se v tomto roce znovu spoléhá na skvělou obranu, která soupeřům povolila nejméně bodů a s průměrem 10 obdržených bodů na zápas je nejlepší jednotkou celé AFL. Skvěle se zapracovala předsezonní akvizice Jalena Dennise, který má 22 solo tackles a patří mu v této kategorii čtvrté místo v soutěži. Dennis navíc připsal i FF a INT a skvěle zapadl do defenzivnímu backfieldu, kde figuruje i Filip Ondrášek, či dobře hrající Jakub Rada s Viktorem Jeníčkem. Skvělou sezonu prožívá i kapitán obrany Jan Kabát, který se posunul více do boxu a z pozice OLB má na svém kontě 22 skládek, INT a zblokovanou přihrávku. Perfektně pracuje i skupina mladíků včele s LB Ondřejem Kylouškem, který patří k nejlepším hráčům celé PBP D, nebo DL Jonáš Hlava, který se pravidelně pohybuje v rotaci solidně hrající DL. Právě v DL má na svém kontě dva sacky Jiří Sládek a František Březina. Neméně platní jsou ale všichni členové jako Tierney, Antoš nebo Michal Kozák.

Značně omlazený útok ukazuje pod úřadujícím MVP sezony 2023 Tylerem Jarnaginem také solidní formu. Jarnagin se může spolehnout na stálice WR Robu a Woleského, kteří mají na svém kontě nejvíce zachycení a dohromady 7 touchdownů. Skvěle se ale zařadil k těmto veteránům i WR Jan Vrňata, dorostenec roku z minulé sezony má na svém kontě už 4 touchdowny a je v této kategorii na děleném druhém místě v lize. Běhový útok se spoléhá na rozvětvenou skupinu, kde každý z borců přináší svou trochu do mlýna a exceluje v jiné kategorii. Svědčí o tom i fakt, že Pavel Prokop a Jakub Březina mají shodně 273 Rush yards a jsou na druhém místě AFL. Čest i celé OL, s 170 Rush/Y na zápas první místo v lize.

Druhá polovina je tu a náš celek čekají velmi zajímavé zápasy, včetně třech domácích duelů proti Danube Dragons (5.5.), Raiders (26.5.), Giants (15.6.) Zapište si termíny a budeme se těšit na zápasech.

PBP ONE TEAM ONE HEARTBEAT

Jan Štiegler